0252-516420

Bereikbaar tot 21:00

monitoring via sunny portal

De Vlieger Export B.V. uit Abbenes (Gemeente Haarlemmermeer) is een kwekerij van bloemen, planten en bomen en is gelegen aan de Hoofdweg. Bovendien is het besloten vennootschap een importeur en exporteur van vaste planten en bolgewassen. 

'De 130 zonnepanelen brengen naar verwachting 33.000 kW/h per jaar op'

EXPIRION B.V. 

Experts in Solar
Van de Woestijneheem 37

2182 WL Hillegom
T: 0252-516420
E: info@expirion.nl

​KvK-nummer: 72002492

​​

© EXPIRION B.V. 2013-2018 

Officieel gecertificeerd  en gelicentieerd als advance installer van SMA en voor installation and commissioning van opslagsystemen van TESVOLT

over het project

opdrachtgever:

de vlieger export b.v.

Op een trapezium stalen dak van bloemenexportbedrijf De Vlieger B.V. in Abbenes zijn 130 zonnepanelen geplaatst. De verwachte opbrengst van de installatie van de zonnepanelen is per jaar 33.000 kW/h. Na het plaatsen van de rails is de bekabeling aangebracht van de diverse strings (dit zijn groepen van in serie geschakelde zonnepanelen). Hierna konden de zonnepanelen op het dak geplaatst worden en verbonden worden met de bekabeling. De inverters van het merk SMA zijn verbonden met internet en kunnen dus op afstand uitgelezen worden. Dat betekent dat de dagelijkse opbrengst gecontroleerd kan worden. 

Gegevens en statistieken van een installatie zonnepanelen zijn te monitoren (ofwel: te bewaken). Op de website van Sunny Portal (van SMA) staan vrijgegeven installaties. In Nederland zijn er ruim vijfduizend installaties vrijgegeven. Deze gegevens zijn openbaar en toegankelijk voor iedereen. Ze geven een goed en duidelijk inzicht over hoe de monitoring van een systeem eruitziet. Echter worden niet alle gegevens vermeld, want er gelden natuurlijk privacyredenen en bovendien bestaat er altijd nog iets als respect voor de opdrachtgever. U kunt hier de monitoring bekijken van de installatie zonnepanelen die op het dak van De Vlieger in Abbenes zijn geplaatst. Het installatieprofiel, het overzicht van de installatie en het energie en vermogen en zijn zichtbaar.