Stelt u zich even voor: u bent de eigenaar van het huis dat hierboven is afgebeeld. Op uw dak heeft u een aantal zonnepanelen die hun werk goed doen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar de zonnepanelen doen zó goed hun werk, dat ze er zelfs meer energie opwekken dan u op dat moment nodig heeft. Wat nu? Op de foto hierboven ziet u een zogeheten flexibel opslagsysteem (in het rood en geel). Dit is een oplossing om energie op te slaan en toe te voegen aan uw zonnestroominstallatie. Gedurende de hele dag slaat dit systeem opgewekte zonnestroom op in batterijen tot wanneer het nodig is. Dit systeem van SMA is dus een ideale oplossing voor intelligent energiebeheer. Bovendien is er hierdoor sprake van optimaal eigen verbruik. Energieopslag betekent dus het tijdelijk opslaan van zonnestroom. Hiernaast kan het ook als back-up dienen.


Wat zijn nu een aantal voordelen van zo'n opslagsysteem? Ten eerste heeft u ruim de helft minder elektriciteit nodig van energiebedrijven. Het is daarnaast mogelijk om de hele dag door zonnestroom te gebruiken. Lekker energiebewust dus. En mocht het elektriciteitsnet uitvallen, kan het opslagsysteem fungeren als back-up!

EXPIRION

Experts in Solar
Van de Woestijneheem 37

2182 WL Hillegom
T: 0252-516420
E: info@expirion.nl

Afbeelding: SMA

energieopslag

Dit artikel over energieopslag verscheen in Smart Storage Magazine.

wij werken o.a. met de volgende merken:

0252-516420

Bereikbaar tot 21:00


EXPIRION is een advanced installateur van SMA, een fabrikant van fotovoltaïsche omvormers en installatiebewakingssystemen. SMA Solar Technology AG neemt wereldwijd een leidende positie in op het gebied van ontwikkeling, productie en distributie van zonne-energie omvormers en biedt als energiebeheerbedrijf cruciale innovatieve technologieën voor toekomstige energievoorzieningen. De omvormer is technologisch gezien de belangrijkste component van een PV-installatie (een PV-installatie  is een installatie die zonne-energie omzet in elektriciteit). Een omvormer van SMA zet de gelijkstroom van zonnepanelen om tot bruikbare wisselstroom in het elektriciteitsnet. De omvormer (in het Engels aangeduid als inverter) vormt het hart van een installatie van zonnepanelen.


De omvormer zet de in de PV-cellen opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom conform het elektriciteitsnet – voor eigen gebruik of als voeding van het openbare elektriciteitsnet. Bovendien bewaakt deze als intelligente systeembeheerder zowel de PV-panelen als het elektriciteitsnet.


Omvormers van SMA vervullen vandaag de dag alle belangrijke netwerkbeheerfuncties die door de toenemende elektriciteitsproductie uit hernieuwbare energie steeds meer van belang worden. SMA ontwikkelt hier al jarenlang technologische en toonaangevende oplossingen voor en stimuleert toekomstgerichte thema's. Daartoe behoren een intelligent energiebeheer op huishoudniveau, de netwerkintegratie van zonne-energie en het inzetten van reservoirs om tot een effectiever gebruik van hernieuwbare energie te komen. Dit heet energieopslag.