EXPIRION

Experts in Solar
Van de Woestijneheem 37

2182 WL Hillegom
T: 0252-516420
E: info@expirion.nl

​​

© EXPIRION 2018 

wij werken o.a. met de volgende merken:

0252-516420

Bereikbaar tot 21:00


Register


Businessplan: Duidelijke en transparante onderbouwing van de haalbaarheid van het project en de investering. Geeft bovendien inzicht in het rendement van de installatie. 


Energieopslag: Indien er meer stroom wordt opgewekt dan nodig, is het mogelijk om energie op te slaan in een zogeheten energieopslagsysteem. De stroom die je hebt opgeslagen, kun je ieder gewenst moment gebruiken. Hierdoor ben je dus zelfvoorzienend.


Energieprofiel: Wordt opgesteld aan de hand van de analyse van het energieverbruik (zie hieronder). Dit energieprofiel geeft inzicht in uw huidige energieverbruik. 


Energieverbruik: Het energieverbruik is het verbruik aan energie van uw woning of bedrijf. EXPIRION analyseert dit verbruik grondig en kan hierdoor exact zien wat voor u de beste installatie is. Dit leidt tot een persoonlijk energieprofiel. 


Gecertificeerde installateurs: Deze installateurs zijn in het bezit van diploma's en worden nog jaarlijks getraind, zodat kwaliteit gegarandeerd kan blijven worden. 


Inverter: zie omvormer.


Kilowattuur (kWh): De maatstaf voor energie-inhoud. Dit is het gemiddeld vermogen dat gedurende een uur wordt verbruikt.

 

Omvormer (of: inverter): Een omvormer zet gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Gelijkstroom is niet geschikt voor het gebruik voor elektrische apparaten, maar wisselstroom wel. De omvormer levert de wisselstroom via de meterkast aan het stroomnet. SMA introduceerde onlangs 's werelds eerste staande omvormer (Sunny Tripower CORE 1), die buiten op het dak kan staan in tegenstelling tot andere omvormers die binnen moeten worden opgehangen.


Rendement: ​De opbrengst van de installatie zonnepanelen op uw dak. Dit kan variëren van 3200 kW/h (12 zonnepanelen) tot bijvoorbeeld 175.000 kW/h (675 zonnepanelen). 


SDE+ Subsidie: Bedrijven en instellingen die hernieuwbare energie produceren, kunnen gebruik maken van deze subsidie. Deze subsidie is vanuit de overheid en stimuleert duurzame energie.