Gegevens en statistieken van een installatie zonnepanelen zijn te monitoren (ofwel: te bewaken). Op de website van Sunny Portal (van SMA) staan vrijgegeven installaties. In Nederland zijn er ruim vijfduizend installaties vrijgegeven. Deze gegevens zijn openbaar en toegankelijk voor iedereen. Ze geven een goed en duidelijk inzicht over hoe de monitoring van een systeem eruitziet. Echter worden niet alle gegevens vermeld, want er gelden natuurlijk privacyredenen en bovendien bestaat er altijd nog iets als respect voor de opdrachtgever. U kunt hier de monitoring bekijken van de installatie zonnepanelen die op het dak van Van Haaster in Vijfhuizen zijn geplaatst. Het installatieprofiel, het overzicht van de installatie en de energie en het vermogen zijn zichtbaar.


Hieronder ziet u de monitoring van de installatie op het dak van Van Haaster. Deze cijfers zeggen iets over de opbrengst van donderdag 17 maart 2016. 

Firma Van Haaster uit Vijfhuizen teelt zowel tulpen-, hyacinten-, krokussen- als narcissenbollen. Bovendien is het bedrijf gespecialiseerd in het broeien van snijhyacinten. Veel bloembollen van Van Haaster komen terecht bij de consument via groothandels en exporteurs. Leuk weetje: De Keukenhof in Lisse plant bloembollen van het bedrijf dat is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer. Bloemen van Van Haaster worden dus bewonderd door de vele toeristen die een bezoek brengen aan de wereldberoemde bloementuin!

Over het project

Eigenlijk zijn er bij Van Haaster twee projecten afgerond. Eerst heeft EXPIRION in januari 2016 tachtig zonnepanelen geplaatst. Deze panelen zijn geïnstalleerd op een trapezium en stalen dak. De verwachte jaaropbrengst van deze installatie is 19.800 kWh. Hierna is er in maart 2017 een tweede project afgerond bij de firma Van Haaster,  waarbij honderdveertig extra zonnepanelen zijn geplaatst. Hierdoor is de verwachte jaaropbrengst van de 220 zonnepaneln op het dak van Van Haaster 45.000 kWh.


Opdrachtgever:

Van Haaster Vijfhuizen

monitoring via sunny portal

Officieel gecertificeerd  en gelicentieerd als advanced installer van SMA en voor installation and commissioning van opslagsystemen van TESVOLT

0252-516420

Bereikbaar tot 21:00

​​

© EXPIRION B.V. 2013-2018 

EXPIRION B.V. 

Experts in Solar
Van de Woestijneheem 37

2182 WL Hillegom
T: 0252-516420
E: info@expirion.nl

​KvK-nummer: 72002492